Pozovite nas: 064 – 031- 4444
Kaluđerske bare, Tara Gde se nalazimo?
Drinska Regata – Bajina Bašta  

Krajem 19. i početkom 20. veka rekom Drinom suvereno su vladali, splavari koji su na svojim splavovima svakodnevno savladivali talase ćudljive reke Drine. Oni su svojom splavarskom veštinom, smelošću i izdržljivošću izazivali divljenje. Stogodišnje splavarenje Drinom prekinuto je izgradnjom hidroelektrane, a čuveni drinski splavari su morali da napuste svoju reku i svoje zanimanje.

U pokušaju da od zaborava otrgne barem deo ovog vremena, kada je na stotine splavara plovilo Drinom, Sportsko-turisticki centar »Bajina Bašta« svake godine organizuje »Drinsku regatu«. Regata se održava sredinom jula i prerasla je u tradicionalnu manifestaciju.

Ovo jedinstveno dešavanje iz godine u godinu privlaci sve veci broj turista, kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva. »Drinska regata« se sastoji iz dva dela: iz takmicarskog i iz zabavno-rekreativnog dela. Upravo ovaj takmicarski deo predstavlja jedinstven dogadaj, gde se na desetine posada takmici u spustu Drinom, pokazujuci svoju snagu i veštinu. Spust se vrši vojnim desatnim camcima od Perucca do izletišta raca u Bajinoj Bašti. Za najbolje ekipe su obezbedene i prigodne nagrade. Drugog dana Regate, organizuje se zabavno-rekreativni spust, od Perucca do ušca reke Rogacice u Drinu.Treći dan regate rezervisan je glavni događaj zabavno rekreativni spust i rok koncert u okviru MOST FESTA.

Drinska regata Bajina Bašta 2009. godine je oborila sve rekorde. Na Regati je učestvovalo oko 20.000 regataša na preko 2.000 plovila, a ceo događaj sa obale je pratilo približno isti broj ljudi. Koncertima je u dve večeri prisustvovalo preko 30.000 ljudi. Igre bez granica, preplivljavanje jezera Perućac i takmičarsku Regatu je pratilo oko 10.000 ljudi.
 

Još nema komentara.

ADD YOUR COMMENT
resetujte sva polja

Pratite nas na drustvenim mrezama

Kontakt adrese

Kaluđerske bare, Tara
Bajina Bašta, Srbija
064/031 44 44
031/858 082

Prijavite se za obavestenja: